Realizare site-uri WordPress

WordPress este soluția utilizată de peste o treime din site-urile web existente în lume și asta în timp ce numărul soluțiilor CMS (Content Management Systems) existente este de ordinul sutelor. Popularitatea sa se datorează numeroaselor avantaje pe care le oferă: caracteristici tehnice de excepție, o curbă de învățare foarte lină, ușurință în folosire, disponibilitatea unui număr imens de plug-in-uri pentru extinderea funcțiilor de bază.

Avantajele WordPress

Instalare facilă

Procesul de instalare este simplu, rapid, nu necesită cunoștințe ample și poate fi realizat atât manual, cât și automat.

Responsive web design

În prezent, majoritatea dispozitivelor folosite pentru navigare web sunt mobile.

WordPress oferă posibilitatea creării de teme adaptate acestui tip de dispozitive, astfel încât afișarea conținutului să fie corectă.

Ușurință în folosire

Principalul atu care stă la baza ușurinței în folosirea WordPress  este interfața sa intuitivă.

WordPress include un modul de administrare prin intermediul căruia se poate gestiona conținutul site-ului (pagini, categorii, post-uri), se pot instala sau modifica teme, se pot seta parametrii etc.

Ușurința integării fișierelor media

În WordPress, fișierele media (imagi, clipuri video, audio etc) pot fi încărcate extrem de simplu, prin sistemul drag-and-drop și pot fi integrate ușor în conținut, în modul familiar în care operează oricare editor de text office. În plus, WordPress oferă și acces la instrumente de editare a imaginilor, dacă acest lucru este necesar.

Nu necesită cunoașterea limbajelor de programare

Deși cunoștințele de HTML sau PHP sunt un avantaj cert, WordPress poate fi folosit cu succes fără a avea cunoștințe de programare. Instrumente integrate în WordPress acoperă toată gama de sarcini uzuale, iar interfața prietenoasă permite realizarea acestora cu ușurință: gestionarea conținutului, crearea schițelor, revizuirea post-urilor, încărcarea și inserarea fișierelor media, planificarea publicărilor.

Mii de teme disponibile

WordPress permite descărcarea, instalarea și modificarea ușoară a mii de teme, oferind astfel un grad mare de adaptabilitate, nu doar estetică, ci și funcțională.

Extinderea facilă a funcțiilor de bază

Ca și temele, plug-in-urile disponibile pentru instalare în WordPress sunt de ordinul zecilor de mii. Cu ajutorul plug-in-urilor pot fi extinse cu ușurință funcțiile de bază (implicite).

Majoritatea plug-in-urilor sunt disponibile atât în varianta gratuită, cu un set limitat de opțiuni, cât și în varianta cu plată, la un preț rezonabil, cu un set de opțiuni suplimentare.

Flexibilitate

Platforma WordPress oferă o mare versatilitate funcțională. WordPress poate fi folosit la construirea oricărui tip de site: blog personal, site de prezentare business, magazin online.

Integrare facilă cu social media

În WordPress, extinderea comunicării prin valorificarea canalelor sociale se realizează cu maximă ușurință .

WooCommerce pentru comert electronic

Plug-in-ul WooCommerce este soluția pentru utilizarea WordPress ca platformă de comerț on-line. WooCommerce, conceput special pentru acest scop, este perfect integrabil cu WordPress, este extrem de popular (aproximativ o treime din magazinele online utilizează WooCommerce) și – cel mai important avantaj – este complet GRATUIT.

Găzduire fără pretenții

Site-urile WordPress rulează pe orice server decent echipat cu PHP și MySQL. Toți furnizorii de hosting oferă pachete de găzduire adecvate, la costuri de doar câțiva euro pe lună.

Popularitate globală

WordPress are o imensă comunitate de susținători din toată lumea, care contribuie activ la dezvoltarea sa. Există nenumărate forumuri unde poți găsi mii de entuziaști gata să te ajute la rezolvarea oricărei probleme.

SEO (Search Engine Optimization)

Pur și simplu motoarele de căutare iubesc WordPress deoarece codul sursă simplu și curat facilitează accesarea și indexarea conținutului.

În WordPress componentele SEO pot fi personalizate pentru fiecare pagină. În plus, există o multitudine de plug-in-uri destinate creșterii ranking-ului.

Rentabilitate

Deoarece este o platformă open-source, WordPress este eficientă din punct de vedere al costurilor. Tarifele practicate în piață pentru realizarea și mentenanța unui website WordPress sunt relativ reduse. Interfața de adminstrare extrem de prietenoasă și intuitivă vă permite să vă gestionați site-ul pe cont propriu, apelând la asistență doar pentru intervenții majore asupra structurii sau funcțiilor.

Scalabilitate

Datorită scalabilității remarcabile a WordPress, este posibilă dezvoltarea site-ului la mii de pagini sau post-uri, fără compromiterea performanței. WordPress este alegerea optimă pentru proiectele cu o rată mare de dezvoltare a volumului de conținut.

Securitate

Prin structura sa intrinsecă și multitudinea de plug-in-uri destinate securității, platforma WordPress oferă un grad mare de siguranță atât din perspectiva vizitatorilor, cât și din perspectiva integrității datelor și fișierelor stocate.

Conformitate W3C

Conformitatea cu standardele web W3C garantează că paginile create în WordPress vor fi afișate corect și vor funcționa în toate browserele.