Procesul elaborării unui site – faze și etape de lucru

Informare și analiză

În această fază fundamentăm întreg proiectul: culegem metodic date despre compania dumneavoastră, identificăm scopul și obiectivele pe care le aveți, construim profilul publicului țintă căruia vă adresați și definim natura conținutului de informații pe care site-ul le va oferi vizitatorilor.

Planificare

Este faza în care, pe baza informațiilor strânse anterior elaborăm schema logică a site-ului, structura și ierarhizarea conținutului, detaliile fiecărui modul funcțional și fiecărui tip de interacțiune, diagramele de manipulare a datelor și măsurile de securitate.

Totodată definim etapele de dezvoltare, evaluând pentru fiecare activitate în parte obiectivele intermediare, modalitățile optime de realizare și timpii necesari.

Design interfață grafică

E timpul să punem mâna pe unelte! Și să realizăm interfața front-end, armonizând imperativele funcționale anterior stabilite cu imperativele stilistice definite în ghidul de identitate.

Interfața grafică constituie cadrul de interacțiune a vizitatorului cu conținutul de date. Ea trebuie să ofere o imagine simplă și clară asupra structurii informațiilor și a principiilor de organizare a acestora, precum și mijloace și instrumente de acces la conținutul de interes, acestea fiind concepute astfel încât să fie ușor de înțeles și de folosit.

Dezvoltare

În această fază se ne ocupăm de:

  • configurările prealabile ale serverelor – web, ftp, db, e-mail
  • crearea paginilor web propriu-zise – front-side
  • crearea și popularea bazelor de date
  • dezvoltarea funcțiilor pentru manipularea datelor și afișare
  • integrarea algoritmilor pentru asamblarea dinamică a conținutului
  • optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)
  • dezvoltarea/integrarea sistemului de management al conținutului (CMS)

Testare / depanare erori

Nu există software fără nicio eroare, doar suntem oameni! Un site web conține câteva zeci de mii de linii de cod scrise integral de mână. O virgulă în plus sau absența unei acolade – scăpări de înțeles în contextul blocurilor de instrucțiuni complexe, pline de caractere speciale, operatori matematici și logici – pot genera disfuncții la generarea unor acțiuni.

De aceea efectuăm cu rigurozitate maximă testarea și depanarea erorilor, eliminând astfel orice posibil comportament anormal. 

Livrare

În această fază vă înmânăm cheile noului dumneavoastră site, facem probele demonstrative de funcționare și încheiem procesul-verbal de predare/primire.

Desigur, vă oferim și training pentru utilizarea sistemului de management al conținutului, în cazul în care ați optat pentru un astfel de sistem și vă punem la dispoziție manualul administratorului – un material de peste 100 de pagini „step-by-step”, în care fiecare operațiune este descrisă amănunțit și ilustrată cu capturi de ecran.